Estlands Resan !

Söndag - 25/3 - 07:

Nu är klockan 10 och jag har nyss vaknat. Idag reser jag till Estland. Jag ska möta alla vi skolan 15:00 så jag måste redan åka vid 14:00. nu ska jag ta och packa det sista och sen ta en snabb dusch.

Nu sitter jag i bilen på väg till skolan och är snart framme.

Båt terminalen: På båt terminalen hade vi det bra och alla längtade på att få gå på båten. Solen sken och det var varmt och skönt.

Båten: när vi var på båten så gick vi runt ett tag först, sen så åt vi buffé! Det var den godaste buffén jag någonsin hade ätit. Efter det så hade vi möte och sen så hade vi en tävling. Den handlade om vilka låtar som var tagna av andra, och så skulle man säga vad original artisten hette. Mitt lag van, 10/12 rätt det var inte dåligt, efter det så sjöng vi karaoke och hade det grymt kul! När någon/några från klassen sjöng blev det helt galet inne vid baren, för så fort någon från oss sjöng så stod vi självklart där och sjöng med och hejade. Sen vid 01 gick vi och kollade på showen, den var helt okej. Efter det så var det disco som gällde och där var vi i 2-2½ timma. Sen gick vi till hytten och satte oss och prata med John och Packe till 4-4:30. Sen sa vi åt dom att gå så vi kunde få några timmars sömn. Sen så hade vi lite tjejsnack och jag somna mitt i pratstunden.


Måndag - 26/3 - 07:
Kl 08:00 gick vi upp och fixa oss för frukosten. Frukostbuffén var väldigt god. Vid 10:00 klev vi av båten och satte oss vid terminalen i ett härligt sol väder. Vi sitter och har det mysigt och härligt ända tills Oscar säger: "Herman! Vart är Robin?" Då har inte Robin, Gustav och Christian kommit av båten än och klockan är liksom runt 11 tiden om inte mer. Då fick lärarna leta som fan efter dom. Efter ett tag så kom Matti, det är han som har hand om barnhemmet. Matti ska hämta oss alla i olika omgångar med bilen så vi får åka till barnhemmet. Han kör först dit mig, Jenny, Sandra, Cazza, Emü, Daphne och två vuxna. När vi satt i bilen så åkte vi förbi hus som såg fallfärdiga ut, och där fanns det familjer som bodde. Det var hemsk att se. När vi kom fram så tog vi in all packning till kyrkan. Sen väntade vi på att dom andra skulle komma. När dom hade kommit så hade vi ett möte och sen rigga vi upp lite, sen åt vi lunch och efter lunchen fortsatte vi att rigga upp. Efter att vi hade riggat upp allt åt vi middag och sedan så gick vi till ett köpcenter som heter Kristine. Och dum som jag är så glömde jag pengarna i mina väska uppe på rummet. Så det blev mest fönster shopping för mig. När vi kom tillbaka till hemmet så gick vi och la oss och sov.


Tisdag - 27/3 - 07:
Idag gick vi upp vid 8:30 och duschade och fixade oss och så. Sen vid 10 åt vi frukost. Efter frukosten så hade vi en generalrepetition och så snackade vi lite och så. Efter det så gick vi till köpcentret igen och då hade jag pengarna med mig. Sen så gick vi tillbaka och åt lunch, efter lunchen hade vi ett möte och sen fick vi gå och lägga oss och vila lite innan föreställningen. Sen gick vi ner och hade föreställning, och det gick jätte bra. Sen så träffade vi några utav barnen på barnhemmet också. Grymt snälla var dom. Efter föreställningen så åt vi middag och så, sen tog vi massa bilder på allt runt omkring t.ex. husen, barnen och vad vi gjorde. Sen senare på kvällen så satt vi i kyrksalen och sjöng med barnen och även om det var svenska låtar så sjöng barnen med. Juste barnen älskade föreställningen. Nog om denna dag det kommer en ny dag imorgon!


Onsdag - 28/3 - 07:
Nu har vi vaknat efter en lång och jobbig natt. Jag menar sover man minst 10pers i ett rum är det helt oacceptabelt att komma och hämta madrasserna och klampa in med skorna i rummet vid 01:00, det kallar jag att inte visa någon respekt för andra. Nog om det annars blir jag bara mer sur. Nu ska vi iväg ner och äta frukost sen ska vi gå på stadsvandring. Nu har vi ätit lunch och kommit hem från stadsvandringen. Väldigt fina byggnader och kyrkor finns det i Tallinn, nu ska vi ner och ha föreställning. Nu har vi haft den sista föreställningen. Den var grymt bra! Efter så rigga vi ner allt och det gick fort. Sen så åt vi middag och hade vattenkrig med barnen. Sen så duscha vi av oss och skit. Sen så gick vi upp på rummet för att fixa oss och så, då säger Anna att vi ska ner och samlas för vi ska sjunga och så. Efter att vi hade sjungit ett tag så skriker Per: "Har någons sett Serahs väska?!" Alla kollar frågande på varandra och undrar vad det är som händer. Lärarna säger att vi ska lunga oss, så vi går ut och röker. När vi kommer ut ur kyrkan så ser vi att ambulansen står där, då blir vi mer oroliga än vad vi var. Sen så ser vi att Per och Danne kommer springandes från kyrkans bakdörr, efter kommer ambulansmännen med Serah på båren och Anna springer bredvid. Sen efter det så vet vi inget mer förutom att Serah åkte iväg för att hon hade jätte ont i magen och låg och skakade. När hon hade åkt iväg så gick vi in och lyssnade på när prästen berättade vad som hade hänt. Sen gick vi och la oss eller jag vi gick i alla fall upp på rummet och satte och prata. Sen kommer Tanita in och säger att Fredrik står medvetslös över en kartong och spyr inne i kyrksalen. Då började vi undra vad som egentligen började hända hos oss. För 4st av oss hade redan blivit sjuka. Så man börjar ju undra. Vi hade blivit varnade om att inte dricka kranvattnet. Så ingen gjorde det. Så vi undrade varför dom blev sjuka. Nu börjar det bli sen och jag måste får någon sömn.


Torsdag - 29/3 - 07:
Dagen började med att vi gick upp vid 9:00, och började stressa. För idag åker vi nämligen hem. Vi åt frukost som vanligt men idag var det bara att slänga i sig maten för vi var tvungna att börja packa ner allt vi skulle ha med hem. Och efter det skulle vi på ett besök i parlamentet. Efter besöket på parlamentet så fick vi går runt på fri hand inne i gamla stan. Vid 14:00 möttes vi för att gå och äta lunch. Efter lunchen begav vi oss till båt terminalen för att hämta våran väskor som vi skulle ha med oss på båten. Vid det laget hade två till blivit sjuka. När vi kom på båten och fixat med hytterna så gick jag, Tanita, Cazza, Jenny, Sandra, Sussi, Johanna & Sami till baren och satte oss och tog det lugnt innan vi skulle ha ett möte med alla. Mötet gick bra men det var väldigt känslosamt. Efter mötet gick vi och åt middag och hade det trevligt. Efter middagen så gick jag, Jenny, Oscar och Johnny till hytten och övade på pjäsen som vi ska vara med i. Ja öva och öva, det blev inte så mycket övande där, vi busade mest. Jag har aldrig haft så kul i hela mitt liv. När vi var klara gick vi till karaoken och sjöng och skrattade som fan. Efter ett par timmar vid karaoken, gick vi till discot och dansa som fan. Jag har aldrig dansat så mycket i hela mitt liv, till och med  mina lärare dansade, vi hade grymt kul. Vi stannade tills klockan blev 4, sen gick vi till hytten och snackade lite. Vi somnade vid halv 5 skulle jag tro.


Fredag - 30/3 - 07:
Nu är vi äntligen på svenskt vatten! Klockan är 8:00 och vi har nyss klivit upp. Nu håller vi på att fixa oss till frukosten. Sen så vid 10:00 är vi inne i hamnen. Nä nu ska vi äta och sen så ska vi gå till Tax-free?n  och köpa det sista.


NU ÄR DENNA RESA SLUT!!!!
JAG VILL TILLBAKA !!!

  


Imorgon gäller det!

Imorgon så åker jag! Fan vad skönt att komma iväg ett tag! När jag kommer hem så ska jag skriva allt jag har varit med om så ni kan läsa det. Det här är nog en upplevelse som alla måste känna till..

Förberedelse inför resan på söndag!

Idag så hade vi ett möte på 3timmar inför resan på söndag, det kändes bra att ha det mötet för då fick vi reda på lite mer vad vi ska göra och vad vi kommer att gå igenom. Den här resan kommer att bli väldigt känslosam. Hoppas att vi klarar av det.

Torsdag!

Idag var det då torsdag, och torsdagar betyder att man har SO två timmar på morgonen. Idag på SO:n så kollade vi på en film som handlade om barn som bodde på gatan i Ryssland, det var väldigt skärmande att kolla på den filmen. För alla barn som bodde på gatan hade både HIV och Hepatit C. Jag tyckte så synd om dom, jag tycket speciellt synd om en pojke på 12år, han hade levt på gatan i 6år. Och han använde droger för att överleva. Det ska inte vara så. Jag fattar inte varför Ryssland inte gör något för att hjälpa dom. Okej på filmen så hjälpte dom barnen, men inte tillräckligt för dom återvände alltid till livet på gatorna. Jag blir så upprörd när jag ser sånt.
Nej nu tycker jag att jag ska lämna det ämnet. Idag så förberedde vi oss lite inför Estland resan det börjar närma sig nu. Resfebern börjar komma och det märks på dom flesta i klassen. Jag undrar vad mina lärare har kokat ihop för något, för det står att vi ska få en överraskning på båtresan hem. Det ska bli kul att få reda på det. Nää nu måste jag sluta, ska börja ta fram kläder och tvätta dom så att dom är rena och fina när jag åker!

Sista föreställningen i Sverige med musikalen!

Idag var det då den sista föreställningen i  Sverige! Nu är det bara 5dagar kvar tills vi åker! Det ska bli så skönt att komma iväg och få detta gjort. Föreställningen var den bästa utav alla 7 vi har gjort! Men samtidigt är det skönt att det snart är över med den här musikalen för det går mig verkligen på nerverna just nu. Speciellt på grund av en speciell person som tror att han är något! FAN vad jag HATAR honom! Han kan dra någonstans! Men, men föreställningen gick i alla fall bra, men den personen som jag hatar förstörde musiken igen! Han tappade trumpinnarna hela jävla tiden! Och så spela han i otakt och för fort eller för långsamt! GAAH! Nä nu ska jag inte bli så arg?  Han ska i alla fall inte följa med till Estland och det är bra. Aja hörs senare orkar inte skriva så mycket mer.

Dig glömmer jag aldrig!

Nu är jag hemma igen det är skönt, ska snart börja packa inför morgondagens föreställning. Idag i skolan så skulle vi skriva en uppsats om "kärlek vid första ögonkastet", jag skrev självklart om Krille. Eftersom han en gång i tiden var den killen jag älskade mest, men nu har vi tappat kontakten och det är synd. Men uppsatsen blev bra och min lärare tyckte om den! så här blev den: 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Inte? Men det gör i alla fall jag. Och nu ska jag berätta varför. 

Det var den 17/11-04 då jag, Roki, Mac, Alle, Patrik & Edith skulle åka till Solna Centrum för att se på deltagarn från IDOL2004 var där. Inne i Solna Centrum så träffade jag på Jennifer som jag inte hade träffat på 2år, och tack vara att vi träffades där så tog vi upp kontakten igen. Men men, vi kollade i alla fall på föreställningen, när vi står där så ser jag Jonas, det är en polare till mig, så jag ropar på honom och ber honom att komma till oss. Vi har grymt kul där, vi står och hoppar och skriker och knuffas med andra, tillslut tycker väktarna att vi är för jobbiga så dom slänger ut oss. Efter att vi har blivit utslängda så ställer/sätter vi oss på en trappa, vi sitter och pratar och har det trevligt. Efter ett tag så ringer Jonas mobil, när han har pratat klart så säger han att vi ska möta en polare till honom nere vid centrum. Så vi går nerför trapporna, och där på en bänk sitter HAN! Och innan jag ens hinner reagera så tar han min hand och säger: 

Krille: Hej, det är jag som är Krister. Men du kan kalla mig för Krille.
 

Mitt hjärta stannade och jag kunde inte prata som mina vänner var tvungna och säga mitt namn. *pinsamt*

Det  var som om hans ord och ögon hade förtrollat mig. Det var som att sväva på rosa små moln. Sen så bröts allt utav att min mamma ringer och säger att jag var tvungen att åka hem och öppna dörren åt min syster som har glömt nycklarna hemma. Så vi alla åkte hem till mig. Och det första Krille gör när han kommer in i mitt rum, är att han slänger sig på min säng, och ber mig att komma och lägga mig bredvid honom i sängen *konstigt nog men sant*. För ett ögonblick fanns det bara han och jag. Ingen annan fanns där. Sen så ringer syrran på dörren och bryter hela stämningen. Så vi bestämmer oss för att gå ut. Och helt plötsligt när vi går på bron så har jag ett par armar om mig. Jag kollade upp och såg att det var Krille som hade lagt armarna om mig. Jag har aldrig trivts så bra i någons armar förut. Det sättet han la armarna om mig, ja jag vet inte hur jag ska beskriva den känslan. Men den var trygg, och jag har aldrig känt mig så trygg som jag gjorde då.

Och han gjorde mig alltid glad när jag var ledsen, och han fick mig alltid att må bra när jag mådde dåligt. Och så beskyddade han mig, ingen annan kille har gjort det förut. Det är därför jag aldrig kommer att sluta älska honom, även om vi inte har kontakt längre så kommer han alltid att finnas i mitt hjärta. Det här är därför jag tror på kärlek vid första ögonkastet. Om det här inte hade hänt så hade jag inte trott på det. Men jag har upplevt det, och det är jag glad över.

Slut!


Min lärare tycket verkligen om min uppsats och det är jag väldigt glad över, för det här kom nämligen får hjärtat.                                           Måndag morgon och regn!

God morgon alla, jätte kul att vakna på morgonen av att det regnar. Hoppades på att det skulle bli fint väder idag. Just nu håller jag på att fixa mig och så, ska till skola snart. Undrar var som kommer att hända där idag. Skriver när jag kommer hem.


Söndag och 1 vecka kvar!

En vecka kvar till jag åker till Estland, det ska bli kul att åka iväg! Hoppas bara att jag är friskt tills jag åker. Fick nämligen reda på att jag har fått eksem i örat som har spridits sig till mellan örat, inte alls kul. Så nu måste jag ta två olika penicillin sorter för att bli frisk. För övrigt är allt bra... Skriver lite senare om något nytt händer!

Lördags Mys !

Lördags mys är alltid kul. Ikväll blir det mys framför tv med film. Juste, fick biljetterna till Linkin Park konserten! Så nu sitter jag och väntar på att dom ska komma.. Tro mig dom kommer säkert när jag är i Estland.. När jag skulle berätta för Anna om att jag har fixat biljetterna till konserten blev hon galen, jag har nog aldrig hört henne vara så glad.

När vi satt och prata om konserten så säger Anna plötsligt:

Anna: Det här är stort Emmz!
Jag: Ja för fan! Det är fan större än Dolly Parton!
Anna: Haha!! Aa det är det fan!
Jag: Absolut!

Ibland kan vi vara riktigt konstiga vi två. Men fan vad kul vi ska ha det!

Äntligen Fredag !

Äntligen fredag! Vad ska man hitta på idag då? Undrar om man ska försöka få hit Anna.. men tror knappast att jag kommer lyckas. Men jag får väl sätta mig och kolla på "Så ska det låta ikväll", undrar vilka som är med? Och Linkin Park konserten kan man lika gärna glömma, det finns inga biljetter kvar. Det enda sättet att får biljetter nu är att köpa dom utan för Globen *suck*. Jag får kolla på Ticnet's hemsida varje dag och se om det kommer in några biljetter i retur. Eller vänta lite, jag har typ nyss hittat biljetter? Men ska jag våga tro på att det är äkta biljetter? Får ringa och kolla det sen. Jag återkommer om biljetterna till LP.. Hoppas verkligen att jag får tag på biljetterna!

Måndags föreställningen

I måndags hade vi en utav dom sista föreställningarna med musikalen "De Förlorade Barnens Ballad". Det gick bra och samla in massa pengar till barnen i Estland som vi ska åka och hälsa på om 10dagar, det ska bli ganska kul. Dagen började med att vi hade vanliga lektioner till 12:00.. Vid 12 så samlades vi i klassrummet för att gå igenom vad vi skulle göra. Efter det lilla mötet så lastade vi upp allt vi skulle ha med oss till Mariakyrkan. Sen begav vi oss till kyrkan. När vi kom fram lasta vi av allt och sen började vi rigga up våran scen. När vi var klara med det hade vi en generalrepetition, det gick ganska bra.  Efter det så fick vi mat, ja mat och mat om man nu kan kalla mat för macka, festis och frukt? Sen var de då dags att börja göra sig klar? Sen så började föreställningen vid 19:00. Och som jag sa tidigare så gick det bra och fick ihop en slant till barnen.

Läsvärt
RSS 2.0