Idag Är Det ...Strömavbrott x 2 & Byggställningar..

Man vaknar av att musiken försvinner, jag går upp och ska tända lampan på toan men inget händer.. Vad fan är det här tänker jag.. Så jag kollar ut genom dörren och hela trappen är svart! Jaha, strömavbrott... sätter mig i soffan för att försöka få i mig min frukost och sätter igång pappas laptop så att jag har något att göra, strömmen går igång igen och jag suckar djup, men det varade inte länge, strömavbrott nr 2 kommer och jag håller på att bli galen, jag hatar när strömmen går! När den äntligen har kommit tillbaka så börjar jag fixa min lunch och när jag kollar ut genom förnstret så ser jag byggarbetar gå utanför, JAG BOR HÖGST UPP! så jag står och funderar ett litet tag och sedan kommer jag på, just byggställningen är på väg upp.. sen kommer en till tanke.. "Fan, jag kan inte bara gå i linne hela dagarna nu när jag läker för dom kommer se in i vår lägenhet..."

Idag ska jag försöka ta mig till Solna innan jag ska över och fira Micke som fyller 24år! GRATTIS Micke! Du är nu ett år äldre, hur känns det?
Jag ska till frisören och kolla om dom har tid på torsdag och vilken frisyr som skulle passa mig bäst, måste fan klippa mig för har inte gjort det på över ett år kanske mer.. Sen ska jag gå till Make Up Store och Kicks för att se vad dom tar för en sminkning jag vill ha... Mycket att göra, på en liten tid...

AIK - GAIS !

Det är underbart väder och solen är varm och skön! Och idag är det sista matchen innan Fotbolls EM 2012 börjar. Satan vad taggad jag är, ska snart börjar göra mig iordning för att åka till kusinerna innan vi drar till Råsunda för att heja fram vårt älskade Gnaget! Det blir även premiär för min nya halsbuk som mamma köpte åt mig efter operationen, vet inte riktigt varför hon köpte den för jag sa att jag skulle göra det när jag kände mig frisk nog att ta mig till AIK Shop. Men i måndags så kom hon hem med den.. Ni kan ju tänka er hur glad jag blev över den :).
Som sagt idag är det sista matchen innan Fotbolls EM, och vi tar emot GAIS... Vi borde vinna över GAIS idag, för om vi kollar på dom senaste matcherna som vi har spelat mot GAIS så har vi spelat ganska så jämt.. på fyra matcher är det 2 vinster och 2 förluster.. Så vi får hoppas på att vi tar en 3poängare idag ;)Nytt Liv, Nya Tag !

Mitt nya liv börjar nu! Det har gått en vecka sen jag gjorde en Gastrik Bypass, för er som inte vet vad det är så är det en magsäcksoperation, som hjälper överviktiga personer att gå ner i vikt. Nu kanske ni sitter och tänker men vad fan det går att träna/banta bort det så varför välja en operation.
Visst det går att träna/banta bort det för vissa personer, och för andra funkar det inte.. Jag har försökt i ett antal år med det men det kom alltid tillbaka, så detta var min sista utväg... Jag stod mellan att välja operationen eller att få alla sjukdomar en överviktigt person kan få.


Vad är en Gastrik Bypass (GB)?
Det är ett operativt ingrepp där magsäcken förminskas för att patienten ska gå ner i vikt. Förminskingen av magsäcken är väldigt stor, dom tar bort 90% av magsäcken och kopplar om tarmarna så att det går fortare för maten att lämna ditt system. Det kan med följa vissa komplikationer och bieffekter när man gör denna operartion och du måste ha vissa kriterier för att får göra denna operation.

Kriterier
♦ Ett riktvärde för en gastrisk bypass-operation är att man ska ha ett BMI på 40 eller högre men  vid överviktsrelaterade sjukdomar (t ex typ 2-diabetes, hjärtbesvär, ledbesvär sömnapné etc) kan man rekommendera operationen redan vid ett BMI på 35.
♦ Du ska tidigare ha försökt gå ner i vikt med medicinsk övervakning - t ex med kost, motion, läkemedel - men inte ha lyckats bibehålla viktminskningen.
♦ Du ska inte ha andra sjukdomar som orsakar övervikten, t ex hormonsjukdomar.
♦ Du ska vara villig att göra ett livslångt åtagande för uppföljning och att följa omfattande kost-  och motionsanvisningar samt medicinska anvisningar.
♦ Det ska inte finnas några medicinska eller psykologiska hinder för narkos eller operation.
♦ Det får inte finnas något alkohol- eller narkotikamissbruk.
♦ Det krävs minst 6 veckors rökstopp före operationen.

Komplikationer
Ibland kan läckage uppstå från magsäck och ut i bukhålan varpå ett nytt ingrepp krävs. Som vanligt i samband med operationer så finns alltid en infektionsrisk.

Bieffekter
De vanligaste bieffekterna uppstår då patienten ätit för fort eller tuggat maten dåligt. Då kan illamående och kräkningar uppstå. Även så kallad dumpning kan drabba patienten. Det är ofarligt men obehagligt och uppstår då maten kommit ner för fort i tunntarmen. Dumpning yttrar sig genom yrsel, kallsvettningar och ökad hjärtfrekvens. Diarréer kan uppstå då för fet mat har ätits. Efter en tids viktnedgång kan hudveck av överskottshud uppstå. Denna överskottshud kan avlägsnas kirurgiskt vilket normalt diskuteras med läkare efter cirka två år.
Andra bieffekter är mindre känning av leder, diabetes, social fobi, depression, et.c.

Livet efter operationen
Efter operationen går det endast att äta 1½-2 deciliter mat per portion; vikten rasar därför fort. Det är inte onormalt att patienten minskar 15 kilo under första månaden. Det är viktigt att äta rätt och på jämna tider under dagen. Mellan de vanliga måltiderna ska mellanmål intas. Det är också viktigt att maten tuggas väl. Eftersom näringsupptaget till viss del minskas så måste den opererade också äta oftare än en ickeopererad, åtminstone till att börja med. Patienten behöver oftast ta kosttillskott, detta i samarbete med den lokala vårdcentralen.
I snitt tappar opererade personer 61,2 % av sin övervikt.


Så nu börjar verkligen mitt nya liv. Jag har haft tur som inte har råkat ut för några komplikationer eller så, jag mår helt utmärkt trotts att det bara har gått en vecka sen jag opererades..

Sitter I Min Ensamhet...

Här sitter jag i min ensamhet efter operationen och försöker bli av med min smärta.. Ni som inte vet det så opererades jag i Onsdag, gjorde då en Gastrik Bypas, så nu är man sjukskriven i några veckor, men var ändå och jobbade på Råsunda igår, vilket jag inte ångrar en enda sekund!
Men nu sitter man här och försöker ta det lugnt och "äta" sin mat, vilket går sakta men säkert. Sitter även och försöker få tag på min kära vän Laura och se ifall jag kan låna en klänning av henne den 31a Maj, ska på Avslutningsmiddag då för AIK Hockey, vad jag har längtat efter det :D..
Fan när jag kommer och tänka på saken så är det mycket jag måste göra innan den avslutningsmiddagen, jag mste klippa mig, försöka hitta någon som kan skugga mina ögon riktigt snyggt (är sämst på att hålla på med ögonskugga), och hitta snygga smycken att han till.. Jag ska ju faktiskt få träffa mina underbara pojkar..
Är det någon som har något tips om hur man skulle kunna se ut så uppsakttar jag jag verkligen om ni skulle kunna säga det till mig... för jag har VÄLDIGT dålig fantasi ibland och just nu har jag kört fast..

Flytt = Uppskjuten!

Jaha, då har dom sjuktit upp flytten, renoveringen är ca 1månad efter i planeringen, men det gör inte så mycket eftersom vi skulle ha flyttat veckan efter min operation, vilket kanske inte hade varit sådär jätte kul om man tänker efter. Så nu beränkar vi att vi kan flytta in i den nya lägenheten veckan efter midsommar, så hoppas verkligen att det blir så.. JAG VILL FLYTTA NU!!!

Första Maj!

Nu börjar våren verkligen komma igång, vi har fint väder och solsken nästan varje dag... Tempraturen ligger runt 10-17grader och allt är perfekt.. 

Igår var det valborg, och det firades med att grilla med extra familjen, allt var bra till en början mycket skratt och sång, men som alltid så spårar det ut, två riktigt stora catfights bröt ut och kvällen blev förstörd..  
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, borde egentligen lägga all min kraft på att packa, vi flyttar liksom om 3veckor! så ska nog börja göra det nu...


Läsvärt
RSS 2.0