Sverige - Grekland!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! SVERIGE VANN ÖVER GREKLAND MED 2 - 0!!

Nu tänkte jag lägga all uppmärksamhet på Zlatan!

ÄNTLIGEN!  Zlatan Ibrahimovic skriker ut sin glädje efter 1-0-målet mot Grekland.

Väntan är över, Zlatan

Drömmålet som knäckte Grekland: Det känns stort!

Mållös i 1110 blågula minuter.

Sedan slog Zlatan Ibrahimovic till.

Med ett av EM:s hittills snyggaste mål. Petter Hansson följde upp med det fulaste när Sverige vann EM-premiären med 2-0.

- Det känns stort, säger Zlatan.

Grekland kom till synes till matchen mot Sverige med inställningen att spela 0-0. Laget anföll med oerhörd försiktighet och även om Sverige också hade satt defensiven i första rummet var det ändå de blågula som kontrollerade spelet och som ville framåt.

Det var dock svårt att skapa chanser i en låst första halvlek där Zlatan Ibrahimovic var närmast med en nick som gick strax över. Den mållösa förbannelsen såg i det läget ut att fortsatt vila över Zlatan, men förlösningen skulle komma.

Zlatans drömmål

I halvtid kunde Sverige konstatera att defensivt hade spelet fungerat perfekt. Offensivt fanns en del att önska och det blev allt bättre och i den 66:e minuten kom så Zlatans drömmål.

Först hittade Zlatan Henrik Larsson som med ryggen mot mål direktskarvade tillbaka mot Zlatan Ibrahimovic. Denne tvekade inte en enda sekund utan drog till från straffområdeslinjen och rätt upp i nättakten bakom en chanslös Antonios Nikopolidis i det grekiska målet.

Ett fult mål

Ett drömmål som lär konkurrera om titeln som EM:s vackraste mål när turneringen summeras. Det var ren världsklass av Sveriges största stjärna.

- Det kändes stort, som ni kunde se reagerade jag starkt. Perfekt match att göra mål i. Det kunde inte ha börjat bättre, säger Zlatan.

- Det var en fantastisk känsla.

Att Sverige vann premiären går inte att underskatta betydelsen av, enligt Zlatan.

- Viktigt att vinna första matchen. De är väldigt viktiga, säger han.

Berätta om målet!

- Får ett inkast av "Chippen", passar "Henke", får tillbaka den. Jag såg luckan till vänster och satte den där.

Grekerna försökte lyfta upp spelet efter målet, men bara fem minuter senare kom ett mål som snarare lär kämpa om titeln, EM:s fulaste. Det var dock inte desto mindre viktigt. Fredrik Ljungberg friställdes, men avslutade svagt rakt på Nikopolidis.

Svensk drömstart

Situationen tycktes vara över, men i kamp med två grekiska försvarare och målvakten lyckades mittbacken Petter Hansson forcera bollen över linjen. Matchen var avgjord och Sverige har fått en drömstart i EM.

Allt var dock inte uppåt. Niclas Alexandersson haltade ut och Christian Wilhelmsson lämnade med lindat lår